3.11.2025 - 7.11.2025

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

I Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem (1,7), salami wielkopolskie parzone (1), papryka żółta, ogórek zielony, płatki orkiszowe na mleku (1,7), herbata z cytryną.

Kaloryczność 350 kcal

8:30 – 09:00

I Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem (1,7), pasta z wędzonej makreli i jaj z natką i majonezem-wyrób własny (3,4), papryka czerwona, mix sałat, płatki owsiane na mleku (7), herbata z cytryną.

Kaloryczność 350 kcal

8:30 – 09:00

I Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem (1,7), paróweczki na gorąco (1), ketchup, rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku (7)./span>

Kaloryczność 350 kcal

8:30 – 09:00

I Śniadanie

Bułki mieszane z masłem (1,7) pasta z pieczonej marchewki z prażonym słonecznikiem-wyrób własny, pomidorki kolorowe, rukola, kawa inka na mleku (1,7).

Kaloryczność 350 kcal

8:30 – 09:00

I Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem (1,7), serek almette naturalny i z ziołami (7), pomidor malinowy, ogórek zielony, kaszka jaglana na mleku (7), herbata z cytryną.

Kaloryczność 350 kcal

8:30 – 09:00

II Śniadanie

Zupa grochowa z ziemniakami i majerankiem (9), chałka z masłem (1,7), śliwki, herbata z cytryną.

Kaloryczność 250 kcal

11:00 – 11:30

II Śniadanie

Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym, prażonym słonecznikiem i groszkiem ptysiowym (1,9), budyń czekoladowy z malinami (7), herbata z cytryną.

Kaloryczność 250 kcal

11:00 – 11:30

II Śniadanie

Zupa kalafiorowa z kluseczkami kładzionymi i koperkiem – wyrób własny (1,9), koktajl bananowo-truskawkowy na maślance (7), chrupki kukurydziane, woda.

Kaloryczność 250 kcal

11:00 – 11:30

II Śniadanie

Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną (9), andruty kaliskie (1), pomarańcza, herbata żurawinowa.

Kaloryczność 250 kcal

11:00 – 11:30

II Śniadanie

Zupa krem z pieczarek z natką pietruszki i prażonymi pestkami dyni-zabielana (1,9), rogale świętomarcińskie, gruszka, herbata z cytryną.

Kaloryczność 250 kcal

11:00 – 11:30

Obiad

Ryż biały paraboliczny, jajko na twardo w sosie warzywno-pomidorowym (1,3), fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą (1,7), kompot wieloowocowy.

Kaloryczność 450 kcal

13:00 – 13:30

Obiad

Kasza pęczak z zieloną soczewicą (1), gulasz z uda kurczaka (1), sałatka z ogórka kiszonego z jabłkiem, cebulką, zieleniną i olejem, kompot wieloowocowy.

Kaloryczność 450 kcal

13:00 – 13:30

Obiad

Ziemniaki puree z koperkiem (7), krokieciki z fileta dorsza (1,3,4), surówka z kapusty pekińskiej z porem, kukurydzą, papryką, zieleniną i olejem, kompot wieloowocowy.

Kaloryczność 450 kcal

13:00 – 13:30

Obiad

Makaron pełnoziarnisty tagiatelle (1), sos carbonara na beszamelu z szynką z indyka, warzywami korzeniowymi i śmietanką (1,7), jabłko, kompot wieloowocowy.

Kaloryczność 450 kcal

13:00 – 13:30

Obiad

DZIEŃ KOTLETA SCHABOWEG0
Ziemniaki puree z koperkiem (1,7), panierowany kotlet schabowy (1,3), duszona marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy.

Kaloryczność 450 kcal

13:00 – 13:30

Alergeny

(1) Zboża zawierające gluten, (2) Skorupiaki i produkty pochodne, (3) Jaja i produkty pochodne, (4) Ryby i produkty pochodne, (5) Orzeszki ziemne i produkty pochodne, (6) Soja i produkty pochodne, (7) Mleko i produkty pochodne, (8)Orzechy laskowe, włoskie, pistacje, migdały, (9) Seler, (10) Gorczyca, (11) Nasiona sezamu, (12) Dwutlenek siarki, (13) Mięczaki

Skip to content